1111

Det kan være svært at vurdere, om dit træ er dødt og du står overfor en træfældning eller om dit træ rent faktisk kan reddes med den rette pleje. Få nogle tips til, hvordan du kan se om dit træ er dødt eller ej.

Som haveejer kan man ofte glemme at tjekke op på, hvordan ens træer egentlig har det. Resten af haven med græsplæne, blomster og buske ender ofte med at løbe med opmærksomheden. Hvis man glemmer at tjekke op på ens træers sundhed, kan det desværre ende med en træfældning, hvilket naturligvis er ærgerligt, hvis man er glad for sit træ. Hvis man derimod opfanger faresignalerne i tide, så kan du ofte redde dit træ med hjælp fra en fagmand. 

Hvis du er glad for dine træer og deres bidrag til din have med skygge og læ, er det naturligvis rigtig ærgerligt at skulle stå foran en træfældning. At plante et nyt træ kan være en dyr fornøjelse og det tager selvsagt lang tid, før dit nye træ kan udfylde den ønskede position og funktion i din have. 

Der kan dog også være sikkerhedsmæssige hensyn, som du skal tage, hvis du har et gammelt og råddent træ i din have. Især, hvis dit træ står ud mod en vej eller sti, så kan du risikere, at det vælter ud af din have. 

Dette kan være rigtig farligt, hvis der uheldigvis skulle være mennesker involverede. Hvis det værste skulle ske, vil det ofte være dit ansvar, som husejer. 

Sådan tjekker du dit træ 

Hvis du har mistanke om, at et af dine træer er døde eller på vej til at dø, så er der nogle tips og tricks til, hvordan du kan opdage det i tide. Døende træer viser altid symptomer, inden det dør. Hvis der har været storm eller kraftig blæst, så er det altid en god idé at tjekke op på dine træer.

Her får du nogle råd til, hvad du skal være opmærksom på: 

  • Mangel på blade – hvis dit træ begynder at miste sine blade kan det ofte være et tegn på, at det er dødt eller på vej til at dø. Hvis dit træ har stået en hel sommer, så er det som regel dødt. 
  • Større udgående grenpartier kan også være et dårligt tegn 
  • Tjek stammen for råd og våde områder på stammen
  • Hvis der begynder at gro svampe på træet, så er det også et dårligt tegn
  • Tjek for huller og manglende bark. Hvis du finder huller eller manglende bark, så kan det være tegn på, at dit træ er blevet angrebet af insekter eller større dyr
  • Mangel på ilt kan også være et problem for dit træ. Det kan blandt andet skyldes for meget mulch omkring træets stamme

 

Hvis du har konstateret, at dit træ er dødt og skal fældes, så står vi for træfældning i Nordsjælland og omegn. Vi er naturligvis også altid til rådighed, hvis du er i tvivl om dit træ er dødt eller om det kan reddes med den rette pleje.

Vi hos Kejser Træ har mange års erfaring med træfældning, firmaets grundlægger Allan Hertz er ligeledes uddannet træplejer på Beder Gartnerskole.

Kontakt os i dag, så kommer vi gerne ud og kigger på dit træ.